Monday, February 21, 2011

Atas nama cintaJika kita sayangkan seseorang...lebih baik khabarkan kepadanya bahawa kita menyayanginya...sebelum terlambat...
(maksudnye kalo korang sayang kat mak ke ayah ....korang cakap depan2. Jangan malu2 ye x berdosa pon kan. Dapat pahala lagi sebab menggembirakan hati org tua...kalo sayang kat kucing..cakap la kat kucing tu..aku sayang kat kamu cing....mesti die happy....

Jangan tunggu orang tu dah xde baru nak cakap kamu sayang kat die...mungkin mase tu dah terlambat....ini contoh je)
kerana siapa tahu..die kan pergi sebelum kita sempat memberitahu kepadanya bahawa kita sangat-sangat sayangkannya...

Cinta itu adalah perasaan yang mesti ada pada tiap-tiap diri manusia, ia laksana setitis embun yang turun dari langit, bersih dan suci. Cuma tanahnyalah yang berlain-lainan menerimanya. Jika ia jatuh ke tanah yang tandus, tumbuhlah oleh karena embun itu kedurjanaan, kedustaan, penipu, langkah serong dan lain-lain perkara yang tercela. Tetapi jika ia jatuh kepada tanah yang subur, di sana akan tumbuh kesuciaan hati, keikhlasan, setia budi pekerti yang tinggi dan lain-lain perangai yang terpuji.

Hamka

Cinta bukan mengajar kita lemah, tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri, tetapi menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat, tetapi membangkitkan semangat.

Hamka

5 comments:

  1. kalau susah ucapkan sayang jgn menyesal bila org yg disayangi sudah tiada di sisi atau di dunia..hargaila org yg trsyg:)

    ReplyDelete
  2. sudah2 lah kat FB..kat blog pon samer..hehehe

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggalkan komen anda :-)